05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

IMG 1694

Naša šola se je letos vključila v mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom, ki ga pripravlja založba Miš iz Domžal.

V okviru festivala, ki poteka po mnogih slovenskih šolah, imajo učenci možnost spoznavanja kvalitetnih del in priznanih avtorjev slovenske mladinske književnosti.

V festivalsko dogajanje smo se vključili s petima razredoma. Mentorice smo izbrale zgodbo o Grdavših, ki jo je napisala Gaja Kos.

Knjigo smo najprej prebrali v razredu. Dramatizirali smo poglavje, ki pripoveduje o tem, kako so grdavši prvič obiskali muzej. Z učenci smo izdelali lutke, napisali besedilo za grdavševsko himno in jo tudi uglasbili.

Na zaključni prireditvi, ki je potekala 21. aprila, smo uprizorili lutkovno igrico z naslovom Grdavši gredo v muzej. Poleg petošolcev so pri igrici sodelovale tudi učenke, ki obiskujejo izbirni predmet ansambelska igra.

Predvideno je bilo, da bo naša glavna gostja na prireditvi pisateljica Gaja Kos, vendar zaradi bolezni žal ni uspela priti. Zato sta nas z obiskom počastila lastnik založbe Miš, Janez Miš, in njihova glavna urednica Irena Miš Svoljšak. Vse učence petih razredov sta nagradila s knjigo, v dar so prejeli Grdavše, knjigo, ki smo jo spoznavali v okviru letošnjih Bralnic pod slamnikom.

Zahvaljujem se vsem učiteljicam, ki so sodelovale v tem šolskem literarnem projektu. To so: Suzana Godina Jelušič, Petra Gec, Fanči Klobučar, Vesna Marion in Tina Matičič.

Daša Rebec

Dostopnost