05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

20150213 191656 LLSV petek, 13. februarja, je v naši šolski knjižnici potekal prvi Večer s knjigo v sodelovanju s projektom Popestrimo šolo. Udeležili so se ga učenci petih, šestih in sedmih razredov.

Na šoli smo se zbrali ob 17.30. Skupaj smo odšli do knjižnice, kjer nas je knjižničarka pogostila s toplim čajem in piškoti.

Nato smo se v bralnem kotičku usedli na blazine in se ob svečah pogovarjali o branju in dobrih knjigah. Vsak je predstavil svojo najljubšo knjigo in iz nje prebral krajši odlomek.

Sledile so ustvarjalne delavnice, izdelovali smo ljubke knjižne kazalke v obliki sovic.

Ker smo v šoli preživeli več kot pet ur, smo se morali tudi okrepčati. V gospodinjski učilnici smo pekli pica muffine, miške in palačinke. Medtem ko so se dobrote pekle, smo šli na sprehod po šoli. Ampak to ni bil navaden sprehod. Sprehajali smo se namreč v popolni temi. Bilo je zabavno in na trenutke malo strašljivo. Sledila je okusna in obilna večerja.

Ob prijetnem druženju je čas prehitro mineval. Ob 22.00 smo se odpravili domov.

Vsi upamo, da se bo tak večer še kdaj ponovil.

Sara Poles in Ema Grmšek

 

Vtisi učencev:

Bilo je zelo zabavno. Brali smo, ustvarjali, šli po šoli v temi, kuhali in jedli. Upam, da bo tak večer še kdaj. (Žan Duka, 5. a) 

V petek sem se deležila večera s knjigo. Bilo je super. Na šoli smo bili čisto sami … V  kotičku smo prebirali knjige. Z veseljem sem prisluhnila udeležencem in spoznala vsebino različnih knjig. Gotovo bom prebrala knjigo Krive so zvezde, ki sta jo predstavili Ema in Sara, saj me je vsebina zelo pritegnila … Sprehod po šoli v temi pa je bil najboljši, saj nisem imela še nikoli priložnosti, da bi sama v temi hodila po šolskih hodnikih … Upam, da se bo tak dogodek ponovil tudi naslednje leto. (Taja Čermelj, 6. a) 

Petek, 13. februar, zame nikakor ni bil nesrečen dan, saj je bila prireditev Večer s knjigo res super. Sama sem se pridružila pozneje, ko je bilo branje v kotičku že v polnem teku, kljub temu pa sem imela možnost tudi jaz brati in bilo mi je zelo prijetno. Všeč mi je bilo vse, najbolj pa peka kolačkov, ki so nam izvrstno uspeli in so bili res slastni. Prav posebno doživetje je bil nočni sprehod po temnih šolskih hodnikih, saj prej česa takega še nisem doživela. (Anja Novak, 6. a)

 

Slike:

{AG}slike_novice/2015_vecer_s_knjigo{/AG}

 

Dostopnost