05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

V četrtek, 10. 11. 2016, smo se devetošolci odpravili v Koper. Naš prvi postanek je bila Luka Koper. Že pred varnostnimi detektorji je na avtobus stopil eden izmed luških delavcev. Med celotno vožnjo po pristanišču nam je veliko povedal o zgodovini in delu v luki ter odgovoril na vprašanja, ki smo jih imeli na delovnih listih. seznanil nas je s tem, kako naporno in nevarno je lahko delo, ki ga nekateri tam opravljajo. ker nas je čas preganjal, se nismo mogli zadržati predolgo.

Iz luke smo se odpeljali do Centra za informiranje in poklicno svetovanje. Tamkajšnja delavka je povedala nekaj uvodnih besed in prav kmalu so bili pred nami Hollandovi testi. Ko smo jih rešili in v brošurah poiskali svoje rešitve, je bilo na listih zapisanih nekaj poklicev, ki so nam morda malo bolj pisani na kožo kot ostali.

Dve uri sta se hitro obrnili in odkorakali smo proti nakupovalnem središču, tam nekaj časa postopali po trgovinah in se počasi odpravili domov z novo izkušnjo. Mogoče je ta dan komu izmed nas olajšal odločitev o nadaljevanju šolanja.

 

Manca Prosen, 9. razred

Dostopnost