05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Naslovna slika

V življenju merimo poti z različnimi stopinjami. Nekatere od njih za seboj puščajo živahne odtise športnih copatov, druge so uglajene in umirjene, v nekaterih še prepoznamo odtis bose noge.

Stopnje, ki jih puščamo za seboj, so lahko torej takšne ali drugačne. V tednu, ki je pred nami, se bomo na prav poseben način približevali 8. februarju, slovenskemu kulturnemu prazniku. Vsak dan se bo na šoli med poukom zgodila drobna kulturna stopinjica, s katero se bomo korak za korakom približevali kulturnemu dnevu.

Osrednja povezovalna misel tega našega posebnega tedna bo seveda pesnik France Prešeren in – četudi mislimo, da o njem pa res že vse vemo – bomo v tem tednu prisluhnili njegovi in tudi kateri drugi poeziji, izvedeli morda še kakšno zanimivost iz pesnikovega življenja, se podali po poteh neznanih okusov in poiskali Prešerna v glasbenih priredbah.

Prav prešeren bo ta naš Prešernov teden! Medtem ko bomo z zanimanjem pričakovali, kaj se bo vsak dan prešerno in za Prešerna odvrtelo med poukom, pa bo v večnamenskem prostoru nastajala nenavadna podoba. Zatorej lepo vabljeni, da si ogledate stopinje, ki bodo nastajale vsak dan znova in nas bodo na koncu popeljale do ključne podobe tega tedna.

Dogodek, ki je danes popestril pričakovanje kulturnega dne, je bil sladek, oblit s čokolado. Okušali smo Prešernove fige, ki so jih pripravili učenci pri predmetu sodobna priprava hrane skupaj z učiteljico Teo Kocijančič. Na pomoč so jim priskočili tudi učenci podaljšanega bivanja z učiteljico Ireno Mesarec.

Petra Ražem

Več slik najdete TUKAJ.

 

Dostopnost