05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

sobota15

Jutro se je pričelo z zajtrkom in socialnimi igrami, da smo se lažje zbudili. Medtem so prispele še ostale mentorice, ki niso prespale v domu.

Z delavnicami smo pričeli ob 9.00 in se nepopisno zabavali pri ustvarjanju vseh novih in nepoznanih stvari. Najbolj je vidno vzdušje na vseh fotografijah.

Kaj pa smo počeli? Šivali torbe, barvali majice, se učili oživljati, pekli jabolčne vrtnice, igrali in snemali ter spoznavali samega sebe.

Vmes smo malicali, malo športali in po delavnicah pojedli odlično kosilo. Po kosilu smo imeli čas za druženje, šport, nekaj učenk se je igralo socialne igre v gozdu, ena večja skupina učencev pa se je udeležila delavnice podjetja Arhej: Arheološki kovček z rimskim legionarjem in njegovo opremo.

Ob 15.30 je sledila tradicionalna čokoladna tekma, po kateri je možno, da nekateri učenci nekaj časa ne bodo hoteli jesti več čokolade. Kako poteka čokoladna tekma? Skupina učencev dobi čokolado, nož, vilice in kocko. Tisti učenec, ki vrže šestico, se lahko s pomočjo vilic in noža sladka s čokolado. Takoj, ko naslednji učenec vrže šest, se vloga zamenja. Tekma je vedno zelo razburljiva, glasna in zabavna.

Po tekmi smo začeli s popoldanskim delom delavnic …

Popoldanske delavnice so potekale zelo ustvarjalno, saj so učenci izdelovali od majic, do raznih obeskov, pekli vrtnice, montirali film …

Po večerji smo se zbrali zopet v jedilnici. Igralska skupina nam je odigrala komedijo, ki so jo čez dan snemali in bili so odlični. Komaj čakamo na filmček! Uradni del večera smo zaključili z igrama Drevo, hiša, pes in Domišljija brez meja, kjer smo prikazali vso svojo domišljijo in ustvarjalnost.

Učiteljice so se nas usmilile in nam dale prosto za druženje do 23h.

Maja Sulčič

 

Za več utrinkov kliknite na fotografije.

   

Dostopnost