05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Da bo šolsko leto 2017/18 res aktivno šolsko leto, so dokazali učenci od 6. do 9. razreda, ki so se skupaj s svojimi učitelji že 6. septembra odpravili na prvi športni dan. Z avtobusi so se najprej zapeljali do Podgorja, kjer je bilo izhodišče za vzpon na Slavnik. Kar hitro je bilo potrebno zagristi v strmino, a trud je bil poplačan že pred vrhom Slavnika, saj jim je sončen in jasen dan ponudil čudovit razgled na slovensko obalo, luko, Istro in italijanske gore.

Ob Tumovi koči na Slavniku in malici so učenci hitro pozabili na težke korake in kmalu že iskali nove dejavnosti. Da je Slavnik priljubljen gorski vrh, smo spoznali ob opazovanju slovenskih in tujih pohodnikov, ki so tako kot naši učenci delček gorniškega veselja odnesli s sabo nazaj v Podgorje, kjer so jih že čakali avtobusi za odhod proti Hrpeljam.

Ob zapisanem naj se iskreno zahvalimo tudi PD Slavnik. Vodnika Vojko Dobrila in Branko Bratož – Ježek sta z nasmehom sprejela “čelo” in “rep” naše kolone ter tako pomagala pri izvedbi gorniško obarvanega športnega dne.

 

Dostopnost