05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Naslovna slika

V sredo, 27. 1. 2015, smo učenci, ki obiskujemo izbirni predmet Vzgoja za medije – radio, obiskali dve radijski postaji v Kopru.

Najprej smo odšli na komercialni Radio Capris, kjer nas je sprejel Žiga Rustja, voditelj jutranjega programa. Pokazal nam je prostor, kjer dela Jaka Ivančič, ki je na Radiu Capris DJ, novinar, uradni fotograf in urednik spletne strani. Nato smo šli v studio posnet izjavo: »Moja obala, moj Capris.« Preden smo se poslovili, nam je pokazal še delovni kotiček Vlada Krivca in Mateje Rolih, ki sta novinarja in pišeta besedila. Na koncu nas je Jaka Ivančič za spomin še fotografiral v studiu. Za darilo smo dobili reklamne čokolade.

Z Radia Capris smo se odpravili na Radio Koper, ki je regionalni program Radiotelevizije Slovenija, torej spada med nacionalne radijske postaje. Sprejel nas je odgovorni urednik Andrej Šavko, ki nam je pokazal prostor, namenjen pisanju besedil, ter studio, kjer so bile v polnem teku priprave na snemanje koncerta Jana Plestenjaka. Jana sicer nismo videli, člane njegovega benda pa smo imeli priložnost srečati.

Na obisku smo izvedeli veliko poučnega o delovanju obeh radijskih postaj, o podobnostih in razlikah med obema, potrebni izobrazbi, spretnostih in znanju za zaposlitev, načinu dela … Bilo je poučno in zabavno hkrati.

Naš popoldan se je zaključil z nagrado – s prosto urico v Tuš Planetu.

 

Anja Novak, 7. a

Več slik najdete TUKAJ.

 

Dostopnost