05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

V četrtek, 6. aprila, je na OŠ Dragomirja Benčiča – Brkina Hrpelje bučalo od glasnosti, saj smo gostili finale državnega šolskega športnega tekmovanja iz rokometa. Županja Občine Hrpelje-Kozina Saša Likavec Svetelšek, ki je skupaj z ravnateljem OŠ Hrpelje Sebastijanom Mavričem mlade športnike in glasne navijače ob otvoritvi turnirja nagovorila, je uvodoma poudarila, da je finale prišel domov … v kraj, kjer je rokomet zapisan s posebno pisavo.

Na finalnem športnem turnirju so se poleg ekipe OŠ Hrpelje pod vodstvom trenerskega para Dejan Čeranič in Gregor Sosič pomerili še ekipi OŠ Rače in OŠ Trebnje. Trebanjci so s seboj pripeljali tudi skupino mažoretk, ki so s svojimi nastopi popestrile minute med posameznimi tekmami. V krajšem uvodnem programu so sodelovali mladi glasbeniki Brkinske godbe 2000 pod taktirko Tomaža Škamperleta, med polčasi tekem pa so se s plesnimi točkami predstavile učenke, članice plesne skupine Mavrica.

Prva tekma med domačo ekipo in ekipo OŠ Rače je minila v popolni premoči domačega moštva. Igra je bila uspešna tako v napadu kot obrambi, za zapiranje domače mreže pa je dobro poskrbel tudi vratar Klemen Mezgec, ki je bil ob koncu turnirja izbran za najboljšega vratarja. Domači so OŠ Rače premagali z rezultatom 38:17. Druga tekma je potekala med rokometaši OŠ Rače in OŠ Trebnje. Prvim se je poznala utrujenost z uvodne tekme, zato Trebanjci niso imeli težkega dela. Tekma se je končala z rezultatom 36:15 v korist OŠ Trebnje. Zadnja tekma je odločala o naslovu državnega prvaka. Na tribuni so bili zbrani vsi učenci in učitelji ter s plakati in glasnim navijanjem napravili krasno kuliso za zadnjo tekmo turnirja. Domača in ekipa OŠ Trebnje sta pokazali odlično in izenačeno igro. Razlika v golih je bila vedno minimalna v korist ene ali druge ekipe. Srčnost, želja, borbenost, pa tudi kanček športne sreče so pomagale, da je tekmo dobila domača ekipa z rezultatom 26:23.

Začelo se je slavje. Tako na tribuni, kjer so se v množico pomešali tudi starši naših rokometašev, kot na igrišču. Za najboljšega igralca je bil izbran Andraž Makuc, najboljši strelec turnirja je bil Klej Sanabor, najučinkovitejši vratar pa Klemen Mezgec. V najboljšo sedmerko turnirja po mnenju sodelujočih trenerjev so bili izbrani: Klemen Mezgec (OŠ Hrpelje), Klej Sanabor (OŠ Hrpelje), Enrik Ostrc (OŠ Hrpelje), Andraž Makuc (OŠ Hrpelje), Gašper Mlakar (OŠ Trebnje), Matevž Pangrc (OŠ Trebnje) in Mitja Kuhar (OŠ Rače).

 

Organizacija finalnega turnirja, ki je s pomočjo ducata učencev ob igrišču združila vse elemente dobre športne prireditve, je bila za OŠ Hrpelje posebna čast, za kraj pa posebna priložnost promocije. V zadnjih letih smo se na uspehe šolske rokometne ekipe kar privadili, a zlato se je našim rokometašem vztrajno izmikalo. Do letos.

 

Tjaša Race

Fotografije: Simon Makuc

 

Dostopnost