05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Na prvo delovno soboto, 29. 9. 2018, smo na naši osnovni šoli združili gibanje in osveščanje o ohranjanju čistega okolja ter izvedli dan šole “KORAK ZA LEPŠI SVET”.

Učenci, njihovi starši in učitelji so se najprej ogreli z eno izmed športnih aktivnosti: pohod, kolesarjenje ali tek z rolanjem oz. kotalkanjem. V nadaljevanju so potekale različne dejavnosti: predavanje o zdravju ter delavnice, na katerih so udeleženci slišali marsikaj zanimivega o zmanjševanju odpadkov, nevarnih snoveh v izdelkih za vsakdanjo rabo in onesnaževanju morja s plastiko. Izdelali so si nakupovalno vrečko iz stare, neuporabne bombažne majice, izmenjali pridelke in oblačila, spoznali pravilno ločevanje odpadkov skozi igro in izdelali ptičjo valilnico.

Skupina deklet, ki obiskujejo izbirni predmet likovno snovanje, je ves dopoldan ustvarjala novo preobleko ekološkega otoka na Kozini.

Prizorišče so popestrile stojnice z medenimi in jabolčnimi izdelki ter umetniškimi stvaritvami spretnih rok.

Da je dan odlično uspel, se za pomoč zahvaljujemo zunanjim sodelavcem: Valeriji Pučko, Nevenki Ražman, Dariju Jelušiču, Martini Marušič Kos, Komunali Sežana, NIJZ, Morski biološki postaji, ZD Sežana, Planinskemu društvu Slavnik in Lovski družini Videž. Hvala tudi vsem zaposlenim OŠ DBB Hrpelje.

 

Andrejka Lukač

 

Dostopnost