05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Naslovna_

Obisk pisateljice Aksinje Kermauner

Naša šola se je letos že drugič vključila v mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom, ki ga pripravlja založba Miš iz Domžal.

Letošnje literarno popotovanje smo zaključili 24. 5. 2016, ko nas je obiskala prav posebna gostja … Pisateljica Aksinja Kermauner. Petošolci smo se obiska zelo veselili.

Na srečanje s pisateljico smo se pripravljali kar štiri mesece.

Najprej nam je knjižničarka  predstavila življenje in delo naše gostje in prebrala njeno knjigo – Modrost starodavnega anka. Dramatizirali smo odlomek iz te knjige in ga ob zaključnem srečanju tudi odigrali.

Druženje s pisateljico nenavadnega imena je bilo zelo prijetno, zanimivo in poučno. Predstavila nam je delo s slepimi in slabovidnimi ter svoje knjige. S seboj je prinesla številne pripomočke, ki olajšujejo življenje slepim in slabovidnim. Tudi mi smo si lahko nadeli posebna očala in z njimi lahko za trenutek videli, kako izgleda svet skozi oči slabovidnih ljudi.

Odgovorila je na vsa naša vprašanja in nas popeljala v svet literature. Seveda nam je tudi čestitala za igrico in še posebej pohvalila otroke, ki so se naučili braillove in znakovne pisave. Zelo ji je bila všeč tudi mumija, ki smo jo vključili v igrico.

Za konec pa smo s knjižničarko Dašo odšli v knjižnico, kjer smo se posladkali s piškoti in sokom.

Verjamem, da tega dneva ne bomo kar tako pozabili.

Tara Miklobušec, 5. b

Več slik lahko najdete TUKAJ.

 

 

 

Dostopnost