05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Pri krožku KO-DI-RAM smo danes s petošolci odkrivali svet računalniške tehnologije skozi program Microsoft Word. Učenci so se učili osnov uporabe tega orodja, spoznali pa so tudi različne bližnjične tipke, ki jim bodo olajšale delo z dokumenti. Naši mladi raziskovalci so se ob reševanju zabavnih nalog naučili, kako hitro shraniti dokument z bližnjico, kako se premakniti korak nazaj pri delu, ter kako učinkovito kopirati in lepiti vsebine z nekaj preprostimi tipkami.

Prejšnji petek pa so šestošolci raziskovali svet umetne inteligence (AI). Uporabljali so orodja AI za ustvarjanje svojih lastnih pravljic ter ilustracij, ki so pravljice spremljale. Ta izkušnja je bila odlična priložnost za učenje, kako lahko umetna inteligenca pomaga pri ustvarjalnih procesih in kako jo lahko uporabljamo na zabaven in poučen način.

Krožek KoDIRAM tako otrokom ponuja možnosti, da prek inovativnih metod raziskujejo svet tehnologije in si pridobivajo praktične veščine, ki jim bodo koristile v vsakdanjem življenju. Naši mladi nadobudneži pa se ob tem ne samo učijo, ampak tudi uživajo!

Dostopnost