05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Ob zaključku letošnje bralne značke nas je na zaključni prireditvi, ki je potekala v torek, 12. maja, obiskala pisateljica in igralka Nataša Konc Lorenzutti.

Prireditev je potekala v dveh delih: prvi za najmlajše učence od 1. do 4. razreda in drugi za učence od 5. do 9. razreda.

Najmlajšim je naša gostja zastavila nekaj ugank in brala odlomke iz svojih knjig. Starejšim je predstavila svoje delo, prebrala odlomek iz svojega najnovejšega mladinskega romana, Lica kot češnje, ki je izšel pred dvema mesecema; naučila jih je tudi pesem iz gledališke predstave.

Za popestritev programa so poskrbeli otroški in mladinski pevski zbor pod vodstvom Tine Matičič ter dramski krožek razredne in predmetne stopnje pod mentorstvom Ivjane Rožac. Pripravili so dramatizacijo odlomkov iz knjig naše gostje – Kakšno drevo zraste iz mačka in Društvo starejših bratov. Otroški pevski zbor nam je zapel del pesmi naše gostje, Cufkova podeželska pustolovščina, ki jo je prav za to priložnost uglasbila Tina Matičič.

Na koncu je Nataša Konc Lorenzutti podelila priznanja vsem, ki so bralno značko uspešno opravili. Posebej so bili nagrajeni devetošolci, ki so pridno brali vseh devet let. To so: Karin Križman, Nik Nikolić, Nika Starc, Nejc Gajšak, Jakob Grmšek, Ilma Durmič, Evita Cizl, Anja Batič, Merita Ravmanoska, Kaja Sluga, Kristina Mihelj, Matjaž Urbančič, Sandra Rijavec, Klarisa Sinkovič, Domen Makuc, Jaka Višnjevec, Noel Šiškovič in Sven Orešnik.

Veseli smo, da smo imeli priložnost spoznati pisateljico Natašo Konc Lorenzutti, ki nas je s svojim nastopom popeljala v čarobni svet literature.

Vijola Spasović, 8. b

Dostopnost