05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Hura! Zopet se je vrnil naš Tabor za nadarjene z imenom Rakove delavnice.  Korona nam je “ukradla” eno leto vikend tabora, zato smo lani izvedli le dan za nadarjene. Letos pa smo se vrnili s polnim zagonom in idejami.

V petek, 13. 5., ki absolutno ni bil nesrečni petek, smo se z avtobusom odpeljali v Rakov Škocjan. Tam smo se združili z učenci iz OŠ Prestranek in Košana. Skupaj nas je bilo kar 43 in štirje učitelji spremljevalci.

Petkov večer je potekal v obliki spoznavanja, druženja, športnih iger, socialnih delavnic in družabnih iger. Učenci so si izbrali tudi delavnice, ki so jih obiskali v soboto. Imeli so zelo pester izbor. Izbirali so med ogledom Zelške jame, kuharsko delavnico, kjer so pripravljali presne sladice, matematično z Minecraftom, izdelovanjem hišk za škratke, angleško delavnico s pisanjem zgodb, ustvarjalnim razmišljanjem po De Bonu, izdelovanjem mandal z barvami za steklo in naravoslovne delavnice. Izbrati so morali eno dopoldansko in eno popoldansko delavnico. Najbolj se jim je vtisnilo v spomin druženje in zabava v sobah, saj kar dolgo niso mogli zaspati.

V sobotno jutro nas je zbudil zvok ptičev, ki so veselo žvrgoleli. Po zajtrku so se učenci razvrstili po delavnicah in ustvarjalno preživeli dopoldan. Čas na taborih zelo hitro mineva in dopoldanske delavnice so bile uspešno izpeljane. Po zelo okusnem kosilu smo si privoščili malo počitka. Vreme nam je bilo večinoma naklonjeno, saj nas je kljub deževni prognozi, spremljalo sonce in vroče temperature. Tisti učenci, ki so obiskali Zelško jamo, so bili vremena zelo veseli, saj so sušili svoje mokre čevlje in obleke.

Popoldan nas je pričakala tradicionalna čokoladna tekma, takoj po njej pa popoldanske delavnice. Ponovile so se že znane delavnice, ena skupina pa se je celo kopala v reki Rak.

Popoldan nas je v notranje prostore pregnala nevihta, ki pa nas ni prestrašila, saj smo imeli dovolj energije za večerno zabavo. Učenci so se razdelili po skupinah in skupaj ustvarjali sobni grb, zatem pa smo pripravili pravi modni šov. Vsaka skupina je morala izdelati in skreirati obleko iz vrhunskih materialov (najlon vrečke za smeti in odpadnih kosov blaga J). Na koncu se je moral maneken/ka iz skupine sprehoditi po “modni brvi” in skupina je morala predstaviti svojo kreacijo. Učence moramo pohvaliti, ker so nastale res izvirne obleke.

Nedeljski dan smo preživeli v čudovitem okolju Rakovega Škocjana. Učitelja iz CŠOD Rak sta nas popeljala po okolici, kjer smo si ogledali Mali naravni most, Zelško jamo in se naužili naravnega parka Rakov Škocjan.

Naslednje šolsko leto odhajamo na Slovensko obalo, kjer se bomo zopet družile tri šole. Vtisi otrok, ki so jih učenci zapisali v evalvaciji, so zopet zelo pozitivni. Vsi so uživali, doživeli nekaj novega in se predvsem družili. To so v zadnjih dveh letih najbolj pogrešali.

 Zapisala: Maja Sulčič

 

Dostopnost