05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

teden otroka

Teden otroka je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja 7 dni. V Tednu otroka se organizirajo različni prostočasni in razvedrilni programi za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji. Letos je teden otroka potekal od 5. do 11. oktobra in je imel naslov »Nekaj ti moram povedati«.

Kot vsako leto smo na naši šoli tudi letos obeleževali ta teden z mnogimi dejavnostmi.

Vsak oddelek je sodeloval v kakšni dejavnosti. Učenci predmetne stopnje so imeli Orientacijske urice. Učiteljici Vesna Marion in Suzana Godina Jelušič sta pripravili namige in jih pustili na različnih točkah po Hrpeljah. Učenci so v mešanih skupinah odkrivali točke in tekmovali, kdo bo prej na cilju. Zmagala je skupina Srne, vsi sodelujoči pa so prejeli sladko nagrado.

Učenci razredne stopnje so ustvarjali na temo Nekaj ti moram povedati. Učenci prve triade so si organizirali naravoslovni dan Od zrna do kruha in obiskali kmetijo v Narinu. Tam so spoznavali, kako pridobimo sestavine za peko kruha, in vsak od učencev je spekel svoj hlebček.

Za učence prve triade in štiri najstarejše skupine iz Vrtca Hrpelje so učenci divaške šole odigrali zelo zanimivo igrico Zverjasec. Ta ogromna pošast, ki so se je nekateri otroci ustrašili, je v resnici zelo plaha živalica in na koncu smo dejansko odkrili, da je miška tista najstrašnejša gozdna žival.

Naši učenci dramske skupine in otroški pevski zbor so pod vodstvom Ivjane Rožac in Andreje Tomažič Hrvatin »vrnili« igrico divaškim učencem. To je projekt Šola-šoli, ki ga pod okriljem Medobčinskega društva prijateljev mladine organiziramo šole ter si podarjamo igrice. Na tak način lahko dejansko predstavimo sami sebe, učenci imajo možnost nastopanja, ob tem si krepijo samozavest, se učijo obnašanja in kulture, ob tem pa ne nastane veliko stroškov. Naši otroci so odigrali igrici Kje je Luna inKakšno drevo zraste iz mačka.

Maja Sulčič in Danijela Želko

Dostopnost