05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

V četrtek, 19. maja, smo sklenili letošnjo bralno sezono. Na zaključni prireditvi nas je obiskala pisateljica Janja Vidmar.

Prireditev je potekla v dveh delih: najprej so se s pisateljico družili učenci od 1. do 4. razreda, nato še učenci od 5. do 9. razreda.

Pisateljica nam je predstavila, kako je nastalo nekaj njenih knjig. Povedala nam je, da ideje za ustvarjanje črpa iz vsakdanjega življenja in potovanj. S posebnim pripomočkom, ki ga je sama poimenovala »lovilec ljubezenskih partnerjev«, je poskrbela za smeh in zabavo. Devetošolci smo se pomerili v igri pantomima.

Za popestritev programa je poskrbel otroški in mladinski pevski zbor pod vodstvom Anite Penko Maslo, ki je zapel ljudsko pesem Dekle je po vodo šlo. Na klavir nam je zaigrala petošolka Tina Korošec.

Ob koncu prireditve je Janja Vidmar vsem pridnim bralcem podelila priznanja.

Posebej smo bili nagrajeni devetošolci, ki smo opravljali bralno značko vsa osnovnošolska leta, in tako postali zlati bralci.

To smo: Anika Boštjančič, Miha Dodič, Urška Geržina, Lea Gluvak, Tai Miklavčič, Urška Nemanič, Jernej Pečar, Anika Pregeljc, Teja Ucin, Nijan Abram, Mija Halilagić, Sara Hreščak, Mija Mahne, Rok Renko in Melanija Šturm.

Veseli smo, da nam je po dolgih dveh letih uspelo izpeljati zaključno prireditev in se v živo, iz oči v oči, srečati in rokovati z Janjo Vidmar.

 

Melanija Šturm, 9. b

 

Dostopnost