05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

20. marca smo se zgodaj zjutraj zbrali pred šolo. Končno smo dočakali dan ko smo odpotovali v London.

Do letališča Marco Polo nas je peljal avtobus, nato pa smo imeli dvourni polet do Londona. Za nekatere je bilo to zelo vznemirljivo, saj so prvič potovali z letalom. Po pristanku in ponovni vožnji z avtobusom smo prispeli do hotela, kjer smo se razdelili po sobah in nato hitro odpravili v center Londona. Razdelili so nam vozovnice za podzemno železnico in odpravili smo se na Oxford Street. Tam smo imeli dve uri časa za nakup spominkov in marsičesa lepega. Vožnja z podzemno železnico je bila doživetje zase.

Drugi dan smo najprej šli na London Eye, veliko, vrteče se kolo s katerega se vidi panorama mesta . Ker nam vreme ni bilo ravno naklonjeno smo raje kot na sprehod po mestu šli v Science Museum (muzej znanosti). Nato smo si še ogledali Stamford Bridge, domači stadion nogometnega kluba Chelsea, in si v Chelsea trgovini kupili še kaj malega. Po kosilu smo šli še v Madame Tussauds, kjer smo občudovali voščene lutke mnogih zvezdnikov, športnikov in zgodovinskih osebnosti.

Tretji dan je bil spet namenjen londonskim znamenitostim. Ogledali smo si Greenwich, se slikali na začetnem poldnevniku in se sprehodili do ladje Cutty Sark. Potem je bila na vrsti vožnja z ladjo po Temzi, ogled Buckingham Palace, Green Park, St. James Park, 10 Downing Street, Westminster Abbey, Big Ben, Houses of Parliament in Trafalgar Square. Popoldne smo obiskali še Natural History Museum in Camden town preden smo se vrnili v hotel.

Zadnji dan smo si še pred odhodom na letališče ogledali privatno šolo za dečke Whitgift. Po tem pa smo se odpravili na letališče in polni vtisov odpotovali domov.

Celotno potovanje smo želo uživali in bi se z veseljem vrnili.

Nina Borg, Aša Sluga Malnar

9.a

Dostopnost