05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Utrujenost je pokazala svoje zobe in v nedeljo je bilo res težko zapustiti toplo posteljo. Ampak učiteljice, ki so ostale z nami (Danijela Želko, Lina Faletič in Tea Kocjančič) niso pokazale milosti.

Po zajtrku smo spakirali in se pripravili na pohod. Naš vodnik je bil profesor športa v CŠOD Rak, gospod Polde. Popeljal nas je do Unške koliševke, uro in pol hoda od našega doma.

Unška koliševka je jama udornica, ki se nahaja zahodno od naselja Unec oz. južno od Planinskega polja. Je ena največjih slovenskih udornic s prepadnimi stenami v višini okrog 100 m. V okolici koliševke so italijanski obmejni vojaški bunkerji iz časa med obema vojnama. Podzemni hodniki, ki jih povezujejo, imajo vhode tudi v koliševki (vir: wikipedija).

Pohod je bil zelo zanimiv, saj smo izvedeli veliko novega in se prijetno razgibali. Nekateri učenci so imeli le malce težav z obuvali.

nedelja1 nedelja2

Zopet smo zaključili odličen Tabor za nadarjene, kamor se z veseljem vračamo vsako leto.

Hvala vsem nam, učencem in učiteljem, ker si znamo in upamo pokazati, da se znamo učiti, dajati in srkati znanje tudi na drugačen, sproščen način. Želimo si več takega poučevanja.

 

Vikend novinarka

Dostopnost