05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Tvoj svet je lahko velik, če vidiš tudi druge svetove – so stihi Vinka Mödendorferja in hkrati sporočilo, s katerim smo v torek, 6. februarja 2024, nagovorili polno dvorano Kulturnega doma Hrpelje ob počastitvi slovenskega kulturnega praznika.

Prireditev sta s svojim nagovorom in Prešernovimi mislimi otvorila županja Občine Hrpelje -Kozina, gospa Saša Likavec Svetelšek, in ravnatelj Osnovne šole Dragomirja Benčiča – Brkina, gospod Sebastijan Mavrič.

Zbrani so skupaj z nastopajočimi učenci začutili utripe srca različnih oblik ljubezni. Igrali smo se z motivi najstniške ljubezni, prijateljstva, naklonjenosti med sorojenci, ljubezni do gibanja in športa in nenazadnje do jezika, kulture. Kultura je večna, nosimo jo v srcu, ker ji pripadamo in ker ona pripada nam. Treba jo je velikodušno sprejeti, jo srčno objeti in jo rad imeti.

Štirje navihani Amorčki z loki in puščicami so nas spretno vodili skozi prisrčen program, obarvan z verzi sodobnih slovenskih pesnikov in pesnic, glasbenimi poslasticami učencev Glasbene šole Sežana, pevskimi nastopi članic Mladinskega pevskega zbora OŠ Hrpelje. S spretnim vrtenjem palic in uigranimi plesnimi koraki so nas navdušile šolske mažoretke, dogodek pa so z dinamično koreografijo z žogami popestrili še naši športniki.

Skupaj smo prišli do sklepa, da je najlepše, ko nekaj počnemo s srcem. Predvsem pa je pomembno, da življenjske trenutke delimo z ljudmi, zaradi katerih nam je toplo pri srcu.

Ustvarjalci prireditve iz OŠ Hrpelje

Dostopnost