05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

V teh zahtevnih časih so otroci željni razvedrila, kakovostne zabave in ustvarjalnosti. Tako je iz Mladinske knjige dva meseca nazaj, ravno ob pravem času, prispelo vabilo na natečaj Repki.

To je naslov knjige z zgoščenko, v kateri je slovenska otroška poezija po izboru Igorja Sakside, glasbeno jih repersko dopolnjuje in izvaja Rok Terkaj – Trkaj.

Sodelujoči si lahko prislužijo nagrade: obisk Trkaja in Sakside za celo šolo, druženje z njima za ves razred, lahko repajo na Slovenskem knjižnem sejmu, gredo v glasbeni studio gledat nastanek zgoščenke, dobijo knjigo Repki z zgoščenko.

Na natečaj sta se z veseljem prijavili Elisa Delalić in Pija Miklavec iz 5.a razreda. Iz knjige sta izbrali pesem Abeceda ter se prepevanja pesmi zelo hitro naučili. Pesem je zahtevna, saj ima na vsako črko veliko besedila in abecedo napisano nazaj. Bravo, dekleti.

Elisini in Pijini sošolci so punci v odmoru vsak dan poslušali, zraven prepevali, zato smo tudi njih vključili v izvajanje pesmi, pojejo refren.

Brez plesa pa repanje ne gre. Porodila se je ideja, naj pleše zraven nekaj učencev iz 5.b razreda. Koreografijo so sami ustvarili. Vadili smo med odmori, v predurah, v podaljšanem bivanju, skratka vedno, ko je dopuščal čas. Vse skupaj smo posneli na video in poslali Mladinski knjigi.

Resnično smo se zabavali ob ustvarjanju in naš moto je bil »Repaj in uživaj«. Bravo vsem sodelujočim « Repkom « ter hvala vsem, ki ste nam pomagali na tak in drugačen način. V sodelovanju je moč.    

 

Fanči Klobučar

Dostopnost