05 / 689 20 60 info@os-hrpelje.si

Naslovna _3

V torek, 18. 4. 2016, sem se odpravila na državno tekmovanje iz geografije v Rogaško Slatino. Letošnja tema so bile naravne znamenitosti Slovenije. Prevoz na kraj tekmovanja je bil organiziran za več šol, zato sem na poti spoznala veliko novih prijateljev. Ker smo morali biti v Rogaški Slatini že ob 9. uri, smo se od doma odpravili že zelo zgodaj.

Pot je hitro minila, saj smo bili kljub zgodnji uri vsi dobre volje. Ob prihodu nas pričakal prijeten sprejem, ki je bil organiziran v dvorani Kulturnega centra v Rogaški Slatini. Dijaki tamkajšnje srednje šole so za nas pripravili krajši glasbeni program, uvodne pozdravne besede pa so nam namenili tudi predstavniki Zavoda Republike Slovenije za šolstvo in ravnateljica srednje šole. Kmalu smo dobili tudi navodila o poteku oz. organizaciji dneva.
Za nas, osnovnošolce, je potem sledilo kosilo in še malo prostega časa, v katerem smo si ogledali okolico in z učitelji ugibali, kaj bi lahko pisali v terenskem delu.
Po odličnemu kosilu smo sedli v šolske klopi in se prepustili nalogam pisnega dela.

Po pisnem delu smo se že pogovarjali o tem, kaj smo kje vstavili oz. kaj smo obkrožili. Časa za sprostitev pa ni bilo veliko, saj nas je zdaj čakal še terenski del. Po polurnem vodenemu ogledu okolice (in zapisovanju čim večjega števila podatkov, ki bi nam prišli prav) smo že spet sedeli v istih klopeh. S pomočjo zemljevidov, poprej pripravljenih zapiskov in močjo naših možganov smo poskušali rešiti še zadnji test. Čas je minil hitro in, še preden sem se zavedla, sem že morala oddati test. Sedaj smo si končno lahko oddahnili, saj nas je čakala le še pot domov.

Deja Juriševič, 9. a

Dostopnost